neděle 9. srpna 2015

Contemporary dance kurzy: podzim 2015


Podzimní semestr: 14.9. - 20.12.2015

Přihlášky posílejte přes rezervační účet v systému Reservio, odkaz na rezervaci je uveden u každého kurzu. Potvrzení rezervace a potřebné informace k platbě a kurzu Vám zašlu e-mailem během následujících dnů po obdržení Vaší rezervace. Pokud již nenajdete volné místo v kurzu, napište mi e-mail, abych se Vám mohla ozvat, pokud se nějaké z nich uvolní.

ROZPIS KURZŮ s Dash
Kurz CD I. PO 17:00 - 18:30 h
Kurz CD II. ÚT 18:00 - 19:30 h
Kurz CD III. ÚT 19:30 - 21:00 h

1. Contemporary dance I. začátečníci + mír.pokr. (PLNÝ)
Čas: pondělí 17:00 - 18:30 h (28.9. svatek, lekce neprobíhá)
Cena: 2470,- Kč
Místo: Art Factory, Lidická 22, vchod do dvora, Brno
Přihláška: ZDE

2. Contemporary dance II. začátečníci+ mír.pokr.(PLNÝ)
Čas: úterý 18:00 - 19:30 h (17.11. svatek, lekce neprobíhá)
Cena: 2470,- Kč
Místo: Magic Free group, Václavská 16a, vchod do dvora, Brno
Přihláška: ZDE

3. Contemporary dance III. pokročilí (PLNÝ)
Čas: úterý 19:30 - 21:00 h (17.11. svatek, lekce neprobíhá)
Cena: 2470,- Kč
Místo: Magic Free group, Václavská 16a, vchod do dvora, Brno
Přihláška: ZDE

4. NOVÝ KURZ: Contemporary dance IV. s DASHdancers
Pátek 17.00 - 18.30 h
Termín: 23.10. - 18.12.2015
Místo: Tělocvična Pod Hradem, Údolní 3, Brno
Cena: 1170,- Kč
Přihláška a rezervace: ZDE
Lektorky: Hana Dancingerová, Barbara Cahová, Aneta Tatiana Hyrníková, Patricia Pažická a Dash (1 lekce)



Fotografie z lekcí







O CONTEMPORARY S DASH
Contemporary dance je velmi široký pojem a jeho pojetí vždy záleží na osobě lektora či tanečníka. Tvůrčím způsobem zkoumá a experimentuje s možnostmi těla, s hudebním materiálem, s různými kvalitami pohybu. Contemporary dance taneční projev nijak nelimituje. Mé lekce contemporary dance jsou živelné, poetické, často inspirované dynamickými projevy přírody. Jsou otevřeny naprosto všem, jsou zbaveny požadavků na věk či předešlou taneční zkušenost, začít tančit může opravdu každý a kdykoliv.

Na mých lekcích se spíše než s drilem, který vede k dokonalému pohybu a výkonu, setkáte s podporou pro váš taneční prožitek. Lekce jsou vedeny tak, aby se taneční techniky staly užitečným nástrojem k vlastní svobodné expresi. Vede k uvolnění inspiračních zdrojů v každém tanečníkovi, tanec se stává plně přítomným prožitkem, který uvolňuje, zbavuje se studu a umožňuje plně a celistvě vyjádřit vlastní emoce v osobitém pojetí.

Chci, aby můj tanec a lekce, které se mnou zažijete, byly velmi pestré a svobodné, do svých lekcí integruji vlivy rozličných tanečních stylů. Pracuji s různými technikami současného tance jako je floorwork (vztah těla a země), kontaktní improvizace (pohyb s partnerem) i improvizace samotná (pohyb vycházející z vlastních představ, imaginace), hojně na lekcích využívám práci s hlasem. V kurzech contemporary učím choreografie i různé pohybové sekvence, důležitou součástí lekce je také samostatná tvorba tanečníka při improvizaci. Propojuji contemporary s jógou, pomocí níž se tělo protáhne, zpevní, získává pružnost. Učím, jak pracovat s dechem, aby byl v tanci nápomocen, využívám také techniky relaxace a prátjáháry (koncentrace).

Tancem rozpouštíme vše, co naše tělo nepotřebuje, tancem se nám vyjevuje to, co v sobě máme odpradávna zakořeněno, co jsme dost možná zapomněli a co v sobě znovuobjevujeme. Oživujeme to, žijeme to.

Mé lekce contemporary i jógy, jsou místem, kde se spolu s ostatními tanečníky setkáte s podporou, motivací a vzájemnou inspirací.


Těším se!
Dash